60 71 67 05 info@abellcoaching.dk

Stress quick-fix

Få et quick-fix til din stress

Ja, du læste rigtigt. Du kan få et quick-fix til din stress! Du kan i løbet at meget kort tid lægge kilden til stress ned. Har du været belastet over længere tid, så tager det naturligvis også længere tid at komme tilbage i balance igen. Men du kan med det samme lære at stoppe kilden til den uhensigtsmæssige stress.

Quick-fix til tankemylderTankemylder

De, der rammes af stress, lider altid af tankemylder. Alle mulige tanker, der arbejder hele tiden og forstyrrer freden, men som sjældent hjælper på problemerne.

Bekymringer

Tankerne er ofte bekymringer, tanker om fremtiden der ikke indeholder nogen løsning. Hvad nu hvis… jeg bliver fyret, ikke når en deadline, er en dårlig forælder, det bliver regnvejr når vi skal på picnic?  Den første bekymringstanke kan starte en spiral af negative tanker – ofte uden vi er bevidste om det.

Det er tankemylderet, bekymringerne, der giver stress. Ikke de oplevelser, der udløser tankerne.

Og ja – det er faktisk et quick-fix

Med ganske simple spørgsmål og øvelser, så kan du lære at styre din opmærksomhed og dermed dine tanker. Så det bliver dig, der er chefen og du vælger, hvilke tanker du vil fokusere på, ikke omvendt.

MINDstrain-metoden er et quick-fix. Men ikke et overfladisk quick-fix. Metoden tager fat om roden til problemet, de mange tanker som kører i timer, dage, uger, måneder. Metoden er så effektiv, at mange klienter mærker forskel allerede efter første session. Også klienter, der tidligere har været i stressforløb hos psykologer eller andre stresscoaches, og som egentligt havde opgivet at få det bedre.

Metoden består til dels af små korte øvelser som skal trænes dagligt, sådan at hjernen trænes til at lade uhensigtsmæssige tanker ligge – så fokus kan lægges på at være til stede i omgivelserne, løse problemer, nyde livet.

En af de øvelser vi ofte kommer omkring på første session er Vinduesøvelsen. Jeg guider øvelsen med klienten, og gang på gang bliver jeg overrasket over hvor stor effekt en så simpel øvelse kan have. Og sådan er det faktisk med mange af øvelserne og det hjemmearbejde klienterne skal udføre imellem sessionerne. Enkelt, forståeligt og til at gå til. Du kan prøve selv:

Vinduesøvelsen

Du kan prøve en bid af metoden, ved at lave den her øvelse:

  1. Skriv et ord eller en sætning, der påvirker dig negativt, på et vindue.
  2. Kig på ordet eller sætningen og mærk, hvad der sker i dig? Hvordan mærkes det?
  3. Hvad sker der med det, der er i baggrunden.
  4. Prøv derefter at fokusere på baggrunden i stedet. Prøv at tælle noget ude i baggrunden.
  5. Hvad sker der med sætningen på vinduet? 
  6. Fokuser nu tilbage på sætningen, hvordan føles det nu at læse sætningen?

Det lyder helt vildt simpelt.

Øvelsen viser at det er dig, der styrer din opmærksomhed.

At du allerede ved, hvordan du kan fokusere på én ting og lade en anden træde i baggrunden.

Vil du høre mere om metoden eller booke en gratis afklarende samtale, så kan du booke her

Er du interesseret i at læse mere – så kan du gøre det f.eks. her:

Har du tankemylder?

Er det symptomer på stress?

Kradser du i såret, når det har brug for at hele?

Alle artikler er forfattet af Stine Abell – ligesom det gratis nyhedsbrev “POWER til din personlige udvikling”. Du kan også tilmelde dig nyhedsbrevet her

Stine Abell MINDstrain stress-coach

 

 

 

 

MINDstrain quick-fix til stressMed MINDstrain-metoden hjælper jeg stressramte af med belastende stress på 3-5 sessioner. For mange er 3 sessioner nok. Og du behøver ikke betro dine problemer til mig, hvis du ikke har lyst. For MINDstrain handler ikke om din stress eller de problemer, der udløste den, men alene om, hvordan du tænker.