60 71 67 05 info@abellcoaching.dk

Jeg har været gift i med min mand i over 10 år. Sammen har vi 4 dejlige børn. Min mand startede vores forlovelses periode med utroskab med en x-kæreste. Han fik mig overbevist om det var fejl og vi blev gift. Jeg blev hurtigt gravid med første barn og fandt ud af han fortsatte. Han slog mig, skældte ud og smed mig ud flere gange. Gang på gang tilgav jeg af frygt for ham. Han har været utro flere gange, men gang på gang, får han mig til at føle, at det er min skyld, selvom jeg godt ved det ikke er. Han har slået mig flere gange. Nogen gange er han sød. Han siger han elsker mig og ikke kan uden mig. Flere gange har han fra den ene dag til den anden, pludselig hadet mig. Så sviner han mig groft til og kan slå. Han snakker ikke til mig i dagevis. Han ignorerer mig fuldstændig. Så siger han jeg skal flytte og rigtig grumme ord. Han forventer hver gang, jeg skal holde mund og bare tage imod. De første mange år sagde jeg ingenting, for det virkede umuligt at få ret. Nu er jeg begyndt at sige fra. Jeg har pt ikke arbejde efter sidste barsel med vores yngste. Han arbejder meget og jeg kan aldrig regne ham for en hjælp. Alle beslutninger tages udenom ham. Børnene går aldrig til ham, for de er bange for at sige noget forkert. Jeg ved han er stresset og han har hjulpet sin familie meget økonomisk i mange år. Hver gang anklager han mig for at have ødelagt hans liv og for at være skyld i hans problemer. Jeg har hjulpet ham med alt – ringe til lægen, tjekke hans eboks, betale hans regninger, huske hans tider, huske hans cpr – alt. Han kan intet selv. Nu vil han selv klare alt og mener jeg skal flytte. Han ændrede sig fuldstændig fra den ene dag til den anden endnu en gang. Han er ligeglad med børnene. Jeg skældte børnene ud over de larmede for meget, og så mente han, at jeg var en dårlig mor som burde dø. Han sagde så mange forfærdelige ting. Jeg kan simpelthen ikke forstå et menneske kan være og opføre sig normalt når ens partner lider. Jeg er bange for han er psykotisk. Han siger jeg er ulækker klam og at min familie ikke vil have mig så hvorfor skulle han. Når jeg prøver at tale med ham om det og nævner hans fortid med mig, siger han jeg bare skulle ha gået dengang og hvorfor vi fik børn. Han kalder mig luder og kælling og bliver så ondskabsfuld. Han spørg ikke efter børnene og er ligeglad. Jeg er meget drænet for energi og føler mig så fanget pga børnene. De vil ikke have vi skilles, men jeg kan ikke tvinge en person til at elske mig.
Hvad skal jeg gøre?

Kære mor i et voldeligt forhold

Tak for din tillid.

Jeg kan rigtig godt forstå, at det er svært at være dig. Du er mor til fire børn og samtidig i et ægteskab som hverken er opbyggende eller støttende for dig – du er i et voldeligt forhold. Det er en kompliceret situation, som kræver mere end et brevkassesvar.

Men forhåbentlig er der noget i det følgende, som kan støtte dig og hjælpe dig videre. 

Fysisk og psykisk vold er IKKE ok!

Du har igennem årene oplevet både fysisk og psykisk vold.

Det er aldrig OK!

Og jeg kan forestille mig, at det igennem årene har slidt på dig at leve i et voldeligt forhold – og du måske kan være i tvivl om dit eget værd, selvtillid og dømmekraft.

Samtidig har du børnene at tage dig af. Du beskriver, at børnene er bange for at gå til deres far. Så det er ikke kun dig, din mand har negativ indflydelse på – det er også jeres børn. Desuden skriver du, at børnene ikke vil have i skilles. Det kan aldrig være børnenes beslutning! Det vil altid være de voksne, der vurderer om en skilsmisse er det rigtige – selvfølgelig med hensyntagen til børnene – men i sidste ende, så er det de voksnes ansvar. 

Du skal tage dig af dig

I dette tilfælde er det dig, der i første omgang skal tage dig af DIG. Du skal ikke blive ved med at leve i et voldeligt forhold, noget skal der ske! Jeg vil varmt opfordre dig til at kontakte professionel hjælp, for den situation du er i – og det forløb du har lagt krop og sind til i jeres ægteskab – er ubeskrivelig hårdt, og du har brug for (og fortjener at få) hjælp!

Få den rigtige hjælp – nu

Du vil kunne få støtte og hjælp til hvilke muligheder du har – enten for hjælp til jer som familie – for at stoppe det voldelige forhold – eller for hjælp til at blive skilt. Og du vil kunne få konkret råd og vejledning til alt det praktiske. 

Mødrehjælpen

Du kan kigge på Mødrehjælpen, her kan du både søge information på hjemmesiden, chatte med en rådgiver eller ringe og få telefonisk rådgivning.

Danner

Eller måske endnu mere relevant, så kan du søge information, råd og vejledning hos Danner. Her kan du tage en test, som kan give dig en indikation af, om du er i et usundt parforhold, den er der link til her.

Her er også et godt sted at starte –  du kan også få chat og telefon-rådgivning. 

Håber at du hurtigt vil gå i gang med at få hjælp til din ulykkelige situation. Jeg ønsker dig alt mulig støtte, held og lykke – ingen skal leve et liv i frygt og undertrykkelse.

Mange kærlige hilsener Stine

Livsbalance test

LIVSBALANCE-test

Tilmeld dig her - og modtag LIVSBALANCE-testen, en test du hurtigt og enkelt kan udfylde for at få svaret på hvordan din LIVSBALANCE har det lige nu".

Samtidig tilmelder du dig nyhedsbrevet "Power til din personlige udvikling" som udkommer hver 14. dag. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

 

Glæder mig til at inspirere dig. Mange hilsener Stine

Super - om lidt vil du modtage testen i din mailbox.