60 71 67 05 info@abellcoaching.dk

Offline vs online coaching

I Danmark har vi indtil for nylig ikke haft lange traditioner for at køre business-, life- eller stresscoaching forløb online. Rigtig mange har ønsket det fysiske møde, når de er indgået i et coachingforløb. Derimod har både telefon og online coaching længe været et stort felt inden for coaching i f.eks. USA. Nok især fordi det er så stort et land – med lange afstande. Men inden for kort tid har Især Covid-19s indtog skubbet til vores opfattelse af, hvad vi kan flytte online. Hurtigt blev hjemmearbejdspladser og Teams og Zoom møder en fast del af manges hverdag. Og vi er blevet vant til at arbejde digitalt, også når det handler om møder, coaching og nogle gange ligefrem lægebesøg.

Og ligesom med så meget andet – så er der fordele og ulemper ved online coaching. Jeg har samlet nogle af dem her:

Fordele ved online coaching

  • Du sparer tid på transport til og fra coaching sessionen
  • Det er ligegyldigt hvor du eller coachen bor
  • Du kan rejse rundt i byen, landet eller verden og stadig være i gang med coachingforløb
  • Du udsætter dig ikke for evt smittefare i Covid 19 sammenhæng
  • Nogle er utrygge ved at møde en ukendt coach, det kan øge trygheden at mødes digitalt.

 

Ulemper ved online coaching

  • Det kan være svært at få 100% øjenkontakt og føle absolut nærvær
  • Ustabil internetforbindelse kan påvirke kvaliteten af sessionen
  • Sessionen kan forstyrres af larm eller afbrydelser fra kolleger eller børn (når klient kommer til live coaching, så har coachen ansvaret for at der er fred, ro og ingen afbrydelser til sessionen)

 

Hvad er den bedste coachingform – online coaching eller live coaching?

Når du har læste om fordele ved online coaching og ulemper ved online coaching, så giver det måske sig selv, hvad der er den bedste coachingform.

Det er den der passer klienten bedst!

De coaches som tilbyder stress coaching, life coaching eller business coaching

offline

online

både offline og online

har (forhåbentlig) alle taget et ansvarligt valg – et valg om, at de er komfortable fysisk, teknisk og mentalt med at udføre coachingen under de givne rammer. Så det er helt op til coachee at vurdere hvilken form han/hun ønsker og tror på.

Er du i tvivl om online coaching er noget for dig?

Er du i tvivl – så kan du lade det komme an på en prøve. Udtryk din tvivl overfor coachen. Spørg ind til coachens erfaringer og lav evt. en aftale om, at du får en prøvesession gratis eller til en reduceret pris, så du på egen krop og sind kan prøve hvordan det føles.

Hvem er den bedste online coach?

Hvis du spørger mig, så er det allervigtigste for et succesfuldt coaching-forløb, at coachee har tillid til coachen. Om det så foregår online eller offline er i min optik ligegyldigt. Den kemi og tillid der er imellem dig, der skal coaches, og din coach er altafgørende. Og den kan du lynhurtigt mærke. Det er derfor at mange coaches tilbyder gratis afklarende samtaler. På den måde kan du få et førstehåndsindtryk af coachen – enten på telefon eller via en video-session – og derudfra vurdere om i har kemi og de bedste forudsætninger for et succesfuldt coachingforløb.

Sådan ser mit online setup ud, computer & whiteboard er essentielle i sessionerne

Hvad siger “coachen selv” om online vs offline coaching

Hvad smager bedst æbler eller bananer? Smag og behag er forskellig. Og min smag er i virkeligheden meget bred. Jeg elsker at have coachingklienter ”live” i mit coaching-lokale. Det giver noget særligt at være i det samme rum, se klienten i 3D. Samtidig er der også en masse praktik og lettelse i at køre sessionerne online. Jeg kan smide skoene for eksempel 😉 Mine erfaringer fra de sidste par år, hvor Covid 19 også har medvirket til at sessioner er blevet flyttet online er, at effekten af coachingen er fuldstændig den samme – om det er online eller offline. Så i sidste ende er det for mig, hvad der passer klient/coachee bedst, for det er her nøglen primært ligger til at låse det succesfulde forløb op.

Vil du selv prøve?

Jeg tilbyder altid en gratis, uforpligtende afklarende session på telefon eller video, så vi kan se om vi er et godt match for et succesfuldt coachingforløb. Du kan booke din her

Nysgerrig i øvrigt?

Er du blevet nysgerrig på mit syn på coaching – så vil du måske synes om at læse mere fra bloggen

Når livet giver dig citroner, så lav limonade

7 tips til at optimere din søvn

Frustreret, er mit problem stort nok?

Alle indlæg er skrevet at mig, Stine Abell, du kan læse mere om mig her

Stine Abell Stress Coach

Livsbalance test

LIVSBALANCE-test

Tilmeld dig her - og modtag LIVSBALANCE-testen, en test du hurtigt og enkelt kan udfylde for at få svaret på hvordan din LIVSBALANCE har det lige nu".

Samtidig tilmelder du dig nyhedsbrevet "Power til din personlige udvikling" som udkommer hver 14. dag. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

 

Glæder mig til at inspirere dig. Mange hilsener Stine

Super - om lidt vil du modtage testen i din mailbox.