60 71 67 05 info@abellcoaching.dk

Hvordan du med succes ændrer ønsker og drømme til mål og konkrete resultater

Hvis ikke vi har mål i livet, noget at styre efter, så er det tit tilfældighederne, der råder over hvor vi havner, socialt, på uddannelse eller i job. Ved at sætte dig mål har du mulighed for at tage kontrollen over dit eget liv og de resultater du opnår.

SMART mål

En populær model til at sætte sig mål hedde SMART – den kan du anvende for at få sat konkret ord på dine mål:

  • Specifikt (hvad præcis vil du opnå?)
  • Målbart (hvordan ved du, at du er i mål?)
  • Attraktivt (målet skal være attraktivt for dig at opnå – eller som minimum accepteret)
  • Realistisk (det skal være et realistisk mål)
  • Tidsbestemt (sæt en tidshorisont for dit mål)

Få større succes med SMART mål med positiv psykologi

Forskning inden for positiv psykologi har vist, at du kan øge chancerne for at du når dine SMART mål, hvis du også har arbejdet et eller flere at disse fem enkle punkter ind i dit SMART mål:

Glæde og positivitet

Hvis du er glad og positiv, så støtter det din evne til at nå de mål du sætter dig. Og rejsen til målet er meget mere behagelig! Vores oplevelse af glæde og positivitet er til dels medfødt og til dels styret af de tanker vi har og hvad vi siger til os selv. Faktisk er det kun 50% af vores glæde og positivitet, der er medfødt, resten ”producerer” vi selv. Motion, meditation, taknemmelighedsdagbog og at bruge sine personlige signaturstyrker *) øger hver især og i fællesskab vores tilstand af glæde og positivitet.

Viljestyrke

Sæt kun ét mål, der kræver stor viljestyrke, ad gangen. Forskning viser at viljestyrke ikke er en uudtømmelig kilde, den kan blive brugt op, hvis den bliver over forbrugt. Men, bruger du den til gengæld med omtanke, så kan den øge din generelle viljestyrke. Måden at gøre det på er:

          Sæt ét mål, der kræver viljestyrke – f.eks. dyrke motion hver morgen

          Fokuser på at gennemføre det mål i 6-8 uger

Du vil opleve, at ved at gennemføre med fokus på det ene mål, så kan din viljestyrke også i andre sammenhænge blive øget.

Kodeord Success

Vi bliver mødt med tusindvis af indtryk hver eneste dag. Mange ”passerer” forbi os som rutine, plejer, sådan ser det ud. Giv hverdagen mulighed for at minde dig om, at du er på vej til at nå dig mål med succes. Sæt post-it på toiletskabet, lav dit password til computeren til et success-associerende ord, få en e-mail-adresse som støtter din vej til målet.

Bryd komfort-zonen og løb en risiko

Her udfordres R-et i SMART-modellen. For ja, det er umiddelbart lettest at gå efter et realistisk mål. Det kan bare være, at det ikke får dig nær så langt, som hvis du stiller dig set et endnu mere udfordrende mål. Hvis målet er tilpas udfordringe, og vejen dertil måske ikke den mest behagelige, så er resultatet desto mere tilfredsstillende for dig og for dit selvværd.

”skyd efter månen, rammer du ikke, så er du i hvert tilfælde blandt stjernerne” – Norman Vincent Peale

Hvis-så

Ved at forberede dig på situationer, som kan komme i vejen for målet hjælper du dig selv til at overkomme forhindringer. F.eks. du har et mål om at tabe x antal kilo. Hver gang du bliver budt kage eller slik – så har du forberedt et svar, så du helt automatisk kan svare ”nej tak – har du et æble eller en gulerod?”. Forskning viser at du så har tre gange så stor sandsynlighed for at nå dit mål.

Sæt dig mål

Sidst men ikke mindst – det vigtigste af det hele – sæt dig mål. Uden, så har du ingen retning. Og endnu en gang har forskningen godt nyt – alle os der sætter os mål, hver dag og over tid, er gladere og lykkeligere. Ikke mindst hvis målet er at opbygge sociale relationer eller at gøre en forskel i andre menneskers liv.

Signaturstyrker – VIA Styrker (Values In Action) *)

Baseret på forskningen inden for positiv psykologi har et hold forskere skabt et system til at klassificere menneskelige styrker. Forskning har vist at kender du dine egne styrker, og fokuserer på at anvende dem endnu mere – så har det en markant indvirkning på din generelle trivsel. Du bliver mere selvsikker, har højere selvværd, oplever mindre stress og er mere engageret og bedre i stand til at nå dine mål.

Læs mere om VIA styrker her

nå_mål_med_positiv_psykologi

Artiklen her er skrevet af, Stine Abell – som du kan læse mere om her. Vil du have hjælp til at nå dine mål, komme ud af stress/og eller ind i livsbalance, så kan du booke tid til en gratis rådgivningssamtale her

om_stine_abell

 

Livsbalance test

LIVSBALANCE-test

Tilmeld dig her - og modtag LIVSBALANCE-testen, en test du hurtigt og enkelt kan udfylde for at få svaret på hvordan din LIVSBALANCE har det lige nu".

Samtidig tilmelder du dig nyhedsbrevet "Power til din personlige udvikling" som udkommer hver 14. dag. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

 

Glæder mig til at inspirere dig. Mange hilsener Stine

Super - om lidt vil du modtage testen i din mailbox.