60 71 67 05 info@abellcoaching.dk

En løbetur i rusk og regn fik tankerne til at vandre

Der står de så, mine våde træningssko… til tørre på radiatoren efter en hård omgang løb i ruskende regn. De er på nogle gange om ugen, når jeg både træner min fysik og min robusthed. Egentlig træner jeg mest indendørs, men i dag var der sat løb på programmet, og det foregår i mit crossfitcenter altid udenfor.

Under løbeturen kom jeg i tanke noget jeg læste i går, noget som bekymrede mig dybt.

Regnvejr holder børn hjemme fra skole

Jeg læste om forældre, der lader deres børn blive hjemme fra skole, hvis det regner og skoletiden indbefatter at børnene skal ud på cykel.

Ja, du læste rigtigt, børn bliver holdt hjemme fra skole – i regnvejr!

Både går børnene glip af vigtig undervisning og fællesskab, men ikke mindst – så fortæller forældrene både direkte og indirekte, at børnene ikke kan klare, når det bliver lidt ubekvemt, ubehageligt eller anstrengende. Og hvis forældrene fortæller børnene det, så ender børnene også med at både at tænke og fortælle sig selv det samme. Børnene går oven i købet glip af en mulighed for at træne deres egen robusthed og modstandskraft.

Du kan læse hele artiklen, hvor også nervøsitet for fremlæggelser skaber fravær, her

Vores tanker skaber vores liv

Vi har brug for at kunne udholde ubehag og tackle det, der er anstrengende. Vi kommer til at møde det mange gange i livet – det er en del af livet! Og den måde vi tænker om det er med til at præge hvor meget det påvirker os – i både positiv eller negativ retning.

 

Mine egen tanke-træning

Mine tanker fløj også tilbage til da jeg selv var 14 år og næsten hver eneste aften skulle afsted til træning i min elskede svømmeklub. Nogle gange var det godt vejr, nogle gange knap så godt. Jeg kunne være heldig at blive kørt, men jeg kunne være endnu heldigere (kan jeg se nu) at få lov at cykle afsted i koldt, vådt og blæsende vejr. For ubevidst havde jeg fundet et redskab til at træne min egen modstandskraft og udholdenhed. Jeg skabte mig selv et lille mantra når jeg sad der på cyklen og bed tænderne sammen mens jeg kiggede på bilisterne der susede afsted indenfor i deres bilers lune tørvejr:

”jeg er meget sejere end dem”

”jeg er meget sejere end dem”

”jeg er meget sejere end dem”

Træning af robusthed

Jeg tror fast på, at de cykelture har været med til at skabe det fundament, jeg siden har bygget mit liv på. Så meget og automatisk, at da jeg løb der i morges – sammen med min gode træningsmakker Charlotte, så kom det ud af munden på mig

”vi er meget sejere end dem”

”dem” er de andre på trænings-holdet, der valgte at gennemføre deres løbeture indenfor på ro-maskine.

Magelig & modstandsdygtig – det handler om balance

Udenfor er vejret stadig koldt, blæsende og vådt, og jeg sidder herinde i varmen og nyder at jeg ikke behøver at flytte mig udenfor foreløbig. For jeg er også magelig og synes det er træls og irriterende at blive våd og kold. Men – når jeg først er derude, så er jeg ”meget sejere end alle dem der sidder indenfor i varmen”.

Hvad siger DU til dig selv?

Tænk lige efter, hvad siger du egentlig til dig selv, når det bliver koldt og vådt og ubehageligt? Hvad siger du til dine børn?

Styrker du din modstandskraft og vedholdenhed? Styrker du dine børns?

Hvis ikke – hvordan kan du så vende det, så du næste gang det bliver koldt, vådt og surt har en sætning klar.  Du må gerne bruge min ”jeg er meget sejere end dem” ”vi er meget sejere end dem”.

 

 

3 enkle veje til mere selvomsorg

Få mere POWER til dit personlige lederskab!

Når du tilmelder dig ”POWER til dit personlige lederskab” vil du løbende få insiderviden om de bedste og mest effektive værktøjer til personlig udvikling. Herunder den nyeste forskning inden for stress, metakognitiv psykologi og positiv psykologi. 

 

Samtidig sender jeg dig med det samme guiden ”3 enkle veje til mere selvkærlighed”. 

Her får du forklaringen på hvorfor du skal skrue ned for din indre kritiske stemme og finde selvomsorgen frem plus enkle og effektive øvelser til at skrue op for selvkærligheden.

YES! Du er nu tilmeldt.