60 71 67 05 info@abellcoaching.dk

Superkræfter – er det ikke noget som er forbeholdt tegneseriefigurer og filmkarakterer? Ikke kun – vi har nemlig alle, hver og en, vores helt personlige sæt af superkræfter.

Dine superkræfter er de styrker du besidder, som er mest ”dig”. De hjælper dig til at løse opgaver og udfordringer – og ofte føles det som om du arbejder uden at anstrenge dig.

Superkræfterne er rigtig kraftfulde at kende og anvende bevidst – de er vejen til mere selvtillid og selvværd, mindre stress og ikke mindst højere engagement og evne til at nå dine mål.

Superkræfterne – signaturstyrkerne – er i den positive psykologi defineret som VIA karakter styrker, eller på engelsk VIA Character Strengths. Forskning har vist at vi mennesker på tværs af geografi, nationer, kulturer, uddannelsesniveau, religion, alder og køn og alle besidder 24 styrker som bidrager positivt til vores liv.

VIA styrker

De 24 styrker er kategoriseret i 6 hovedkategorier

 • Viden/Visdom (Kognitive styrker der medfører erhvervelse og anvendelse af viden)
  Kreativitet, Nysgerrighed, Dømmekraft, Videbegær, Perspektiv
 • Menneskelighed (Interpersonelle styrker, der involverer evnen til at relatere til andre)
  Venlighed, Kærlighed, Social Intelligens
 • Mod (Følelsesmæssige styrker, der involverer udøvelse af vilje til at opnå mål på trods af modstand)
  Ærlighed, Tapperhed, Vedholdenhed, Energi/Livslyst
 • Retfærdighed/Fællesskab (Borger-styrker, der ligger til grund for sundt samfundsliv)
  Fairness, Lederskab, Samarbejde
 • Selvbeherskelse (Styrker, der beskytter mod at overgøre)
  Tilgivelse, Beskedenhed, Klog forsigtighed
 • Åndelighed (Styrker som skaber forbindelser til noget større end os selv, skaber mening)
  Værdsættelse af skønhed, Taknemmelighed, Håb og optimisme,  Humor, Spiritualitet

——————– o ——————–

Hvis du tænker efter et øjeblik, så finder du måske allerede nu en eller flere af dine superkræfter. Lad dig inspirere af listen – hvornår har du sidst løst en opgave eller handlet uden anstrengelse – og hvilken styrke brugte du?

For hver af os er styrkerne rangordnet i et hierarki fra 1 til 24. Med de øverste styrker (typisk fra nummer ét til nummer fem) defineret som vores signaturstyrker, topstyrker eller ligefrem  SUPERKRÆFTER.

Ved at være bevidst om dine superkræfter – og ved at sætte dem i spil på nye måder kan du øge din generelle trivsel, dit lykkeniveau og mindste risikoen for depression.

Eksempler på nye måder at sætte styrker i spil på

Social intelligens – start en samtale med en person du normalt kun ville give en kort hilsen. F.eks. kassedamen i Irma eller en perifer kollega.

Værdsættelse af skønhed – gå udenfor i smukke omgivelser, stå stille i 20 minutter

Håb & optimisme – tænk på et problem eller en udfordring du har. Skriv to optimistiske og realistiske tanker som støtter i løsningen af problemet.

Nysgerrighed – prøv en ny vej hjem og oplev dit nabolag fra en ny vinkel

Superkræfter – tag testen

Du kan via en enkel test finde frem til netop din styrkeprofil, din rangordning af styrkerne – og dine signaturstyrker. Testen kan tages på dansk, det eneste det kræver er små tyve minutter af din tid – så kan du blive bekræftet eller oplyst – om præcis hvilke superkræfter du besidder. De øverste fire-fem styrker du kan læse ud af testresultatet er højst sandsynligt dine signaturstyrker, dine topstyrker – dine superkræfter.

Du vil efterfølgende være tilmeldt mit nyhedsbrev – som du til enhver tid kan afmelde igen.

 

Ja tak – send mig til testen og tilmeld mig nyhedsbrev
3 enkle veje til mere selvomsorg

Få mere POWER til dit personlige lederskab!

Når du tilmelder dig ”POWER til dit personlige lederskab” vil du løbende få insiderviden om de bedste og mest effektive værktøjer til personlig udvikling. Herunder den nyeste forskning inden for stress, metakognitiv psykologi og positiv psykologi. 

 

Samtidig sender jeg dig med det samme guiden ”3 enkle veje til mere selvkærlighed”. 

Her får du forklaringen på hvorfor du skal skrue ned for din indre kritiske stemme og finde selvomsorgen frem plus enkle og effektive øvelser til at skrue op for selvkærligheden.

YES! Du er nu tilmeldt.