60 71 67 05 info@abellcoaching.dk

Jeg har gransket min hjerne, men kan simpelthen ikke huske, hvem der fortalte mig de 4 vise ord.

ALT

ER

EN

PERIODE!

Jeg er ret sikker på, at det var i forbindelse med, at jeg fødte mit første og eneste – og dermed også dejligste barn.

Vi taler 2007 – og selvom det er længe siden, så er det en sætning der med jævne mellemrum dukker op. Både når jeg står på randen af et “sådan-her-opfører-en-god-mor-sig-ihverttilfælde-ikke”-anfald og når jeg oplever et eller flere mennesker i en svær, ubærlig, hård eller bare hverdags-irriterende situation.

Babyen græd utrøsteligt

Første gang jeg husker tydeligt at have brugt det, var da min datter var 4-5 uger gammel. På trods af sundhedsplejerskens insisteren på at hun var sund og rask og spiste som hun skulle, så græd hun meget – faktisk hele tiden.

Jeg sad frustreret med en grædende baby og – nogle gange græd jeg selv med, vil jeg gerne indrømme. En blanding af hormoner, den uvante rolle nybagt mor og ikke mindst følelsen af utilstrækkelig mor overfaldt mig og trak mig ned i tristesse og tårer.

Og så kom folk med alle deres god råd. Mange var fuldstændig ubrugelige – dem har jeg heldigvis glemt igen 😉 Men enkelte kunne absolut bruges, og er hængt ved som burrer på en uldtrøje.

“Alt er en periode” var et af dem

Sætningen fik mig løftet mig op over amme-hjerne, babygråd og frustrationerne over ikke at føle, at jeg slog til som mor. Jeg fik set situationen i et andet perspektiv. Tanken om at hun ville udvikle sig, blive større, vokse ud af barnevogn, begynde at gå, tale – fik mindet mig om, at godt nok var jeg midt i en svær periode, men den ville få en ende. Og afløses af andre perioder – nogle fyldt med glæde og latter, andre mere frustrerede da selvstændighedsalderen satte ind.

Og nu – da babyen har vokset sig til en skøn teenager, så kan perioderne være — meget korte! Gråd og tænders gnidslen den ene time, jubelhøj lykke den anden. Så nu er jeg så i gang igen – rolig nu, alt er en periode …. og jeg forsøger på bedste vis at lære sætningen fra mig. Men – mødes dog ofte af “du forstår ingenting” eller “du skal ikke tro du ved det hele”. Hvad gør jeg så? Ja, du gættede rigtigt 🙂

Hvorfor græd babyen så?

Ja, hun fik såmænd ikke nok at spise! Til 5 ugers check hos lægen, så kiggede vores søde læge Bolette ned i kurven og sagde “hende der, hun får ikke nok at spise”!

Hvad tror du så jeg gjorde? Jeps – tårerne trillede igen. Lægen beroligede og beordrede mig ned at købe sutteflasker og modermælkserstatning.

Hun vil nok ikke amme mere, når du først giver hende sutteflaske

sagde Bolette. Og kort efter fik jeg endnu flere (måske) velmenende råd om at – det vil aldrig lykkes, babyer gider ikke arbejde for føden, når den kommer nemt til dem.

De råd valgte jeg pænt at overhøre – og tænkte, at det skulle da komme an på en prøve. Og det viste sig at den tillid til min lille fugleunge af en baby var givet godt ud. De næste 10 måneder ammede jeg hende først og så spiste hun sig mæt efterfølgende i modermælkserstatning. 💪🏻

I dag er hun vokset mig over hovedet, er fræk, kvik og smuk. Jeg har nydt mange perioder i hendes liv, nogle har været lange og hårde, andre hjertevarmende dejlige, nogle mere leverpostejs-hverdags-agtige.

<3

To leveråd

Hun minder mig dagligt om to af mine leveråd:

Alt er en periode

Lyt endelig til andre – og tilsæt din egen sunde fornuft

… og i tider der er svære, uoverskuelige, ude af min kontrol – der er “alt er en periode” stadig mit bedste mantra.

Jeg kan varmt anbefale dig at tage det til dig – det bliver heldigvis ikke slidt af at blive delt.

Vil du gerne dele nogle af dine oplevelser fra perioder i dit liv der har været hårde, glædelige, uoverskuelige, lykkelige – så er du velkommen i kommentarfeltet nedenfor.

 

“Alt er en periode” og de andre indlæg, som du finder her på siden er skrevet at mig, Stine Abell. I min virksomhed Abell Coaching & Udvikling hjælper jeg mennesker med at håndtere stress og bringe balance tilbage i livet. Det gør jeg med en blanding af værktøjer fra bl.a. metakognitiv psykologi, NLP og positiv psykologi – ind imellem tilsat personlige erfaringer fra mit eget liv.

Er du ny her, så er du velkommen til at booke en uforpligtende og gratis forsamtale her

Eller du kan stille et spørgsmål i min brevkasse her

Hvis du har lyst til at læse mere i kategorien “mine personlige erfaringer” – så kan du kigge forbi

Hvorfor rejseguiden næsten snød os for de største oplevelser!

eller

Hvordan et vikingetogt bragte mig i flow

Stine Abell MINDstrain stresscoach

 

Livsbalance test

LIVSBALANCE-test

Tilmeld dig her - og modtag LIVSBALANCE-testen, en test du hurtigt og enkelt kan udfylde for at få svaret på hvordan din LIVSBALANCE har det lige nu".

Samtidig tilmelder du dig nyhedsbrevet "Power til din personlige udvikling" som udkommer hver 14. dag. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

 

Glæder mig til at inspirere dig. Mange hilsener Stine

Super - om lidt vil du modtage testen i din mailbox.